Man ir tīri zobi!

2. decembris, 2021

Projekta ietvaros Ogres sākumskolas 1. un 2. klašu 237 skolēni piedalījās tiešsaistes nodarbībā par zobu kopšanu.

Ņemot vērā zobu un mutes higiēnas veselības tēmas aktualitāti un nepieciešamību strādāt pie pareizas zobu kopšanas paradumu ieviešanas ilgtermiņā, LR Veselības ministrija arī šogad īsteno “Programmu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem Latvijā par mutes un zobu veselības veicināšanu saistībā ar veselīga uztura paradumiem”.

Projekta ietvaros Ogres sākumskolas 1. un 2. klašu 237 skolēni piedalījās tiešsaistes nodarbībā par zobu kopšanu, ko vadīja zobu higiēniste Inga Daudiša, un nodarbībā par veselīga uztura pamatprincipiem, kurā skolēni spēlēja spēli par veselīgiem un neveselīgiem produktiem, ko vadīja uztura speciāliste Alise Kindzule.

Bērni ar lielu interesi ieklausījās, vēroja, atbildēja uz jautājumiem, izteica savas domas, pamatoja tās. Nodarbības “Tīri zobi” piedāvātās nodarbības bija skolēnu vecumam atbilstošas, pamācošas un interesantas.

Lai rosinātu bērnu interesi nodarbībās apgūtās zināšanas un prasmes izmantot ikdienā, pēc katrs nodarbības dalībnieks saņēma informatīvu izdales materiālu, dvielīti un zobu suku.  

Paldies lektorēm, ka skolēniem bija iespēja līdzdarboties (gan izkustoties, gan atbildot uz jautājumiem un izsakot savu viedokli).

Turpināsim iesākto – rūpēsimies par savu zobu veselību un veselīgu uzturu ik dienas!

Anete Lasmane,
Ogres sākumskolas 1. a klases audzinātāja