Veselīgā recepte

7. aprīlis, 2017

Ogres sākumskolas 6.c klases meiteņu Elizabetes Rislingas un Justīnes Stāvus veselīgā recepte ,,Cepta forele ar dārzeņiem un saldiem kartupeļiem”.

Šonedēļ Ogres novadā tiek atzīmēta “Veselības nedēļa 2017”, kuras ietvaros Oveselības komanda aicināja 4.-6. klašu skolēnus piedalīties konkursā “Mana veselīgā recepte”.

Šonedēļ katru dienu tiek publicētas labākās un veselīgākās skolēnu receptes, savukārt nedēļas beigās tiks paziņots uzvarētājs.

Paldies dalībniekiem par atsaucību!

Ogres sākumskolas 6.c klases meiteņu Elizabetes Rislingas un Justīnes Stāvus veselīgā recepte ,,Cepta forele ar dārzeņiem un saldiem kartupeļiem”.

Sastāvdaļas:

  • Vesela forele
  • Citrons
  • Dilles
  • Lociņi
  • Saldie kartupeļi
  • Paprika
  • Burkāni
  • Brokoļi
  • Sarkanie sīpoli
  • Grieķu jogurts
  • Olīveļļa
  • Garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

Iztīrām zivi! Ņemam cepešpannu un noklājam ar foliju. Uz pannas liek foreli, sapilda ar citronu un dillēm un apkaisa ar garšvielām, un tad visu foreli noklāj ar citroniem. Liek 200°C uzkarsētā cepeškrāsni uz 30 minūtēm. Ņemam dārzeņus un sagriežam tos. Liekam uz cepešpannas, apkaisām ar garšvielām un aplejam ar eļļu, tad liekam uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Ņemam dilles, lociņus un sakapājam tos, pievienojam grieķu jogurtu un garšvielas, visu apmaisa. Un ēdiens gatavs!

Lai labi garšo!