Ēd putru, tad būsi enerģisks un gribēsi visur piedalīties! #putrings

13. novembris, 2015

Ogres sākumskolas 1.c un 3.b klase piedalās „Vislatvijas Putras programmā 2015”, ko organizēja „Rīgas Dzirnavnieks”, Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).

Putras1c3b_3No 2015. gada 9. oktobra līdz 8. novembrim iesaistījāmies „Vislatvijas Putras programmā 2015”, ko organizēja „Rīgas Dzirnavnieks”, Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).

Putras programmas norises laikā guvām zināšanas par veselīgu uzturu, iepazināmies ar Putras ceļu – no grauda līdz gardajai putrai mūsu bļodiņās. Ar interesei noskatījāmies Putras programmas organizētāju veidotās Putras lekcijas.

Klasē izskatījām piedāvātos stundu materiālus un pirmais pārbaudījums bija viktorīna ,kurā cīnījās četras komandas, rezultātiem atšķiroties tikai ar puspunkta un viena punkta starpību vienam no otra.

Ar lielu aizrautību sacentāmies puzlītes likšanā ,kurā bija attēlots profesors Grauds ar Pūcēnu.

Putras1c3b_1

Īsts pārbaudījums bija pārsteiguma maisiņi, jo ar taustes palīdzību vajadzēja noteikt ,kas tie ir par graudiem. Pēc pasākuma visi mēģinājām vēlreiz noteikt, ar ko gan šie graudi atšķīrās viens no otra.

Grūtāk bija ar sakāmvārdu izgudrošanu pašiem ,jo viss it kā jau ir tik labi pateikts!

Ar paveikto bijām ļoti apmierināti! Un vēl Rīgas Dzirnavnieka sarūpētie kārumi!

Putras1c3b_2Bijām sagatavojuši un novadījām īpašu nodarbību 1.c klases skolēniem un skolotājai Sandrai Bērziņai. Mazie pirmklasnieki risināja dažādus interesantus uzdevumus, piemēram, ar taustes palīdzību atklāja Pārsteigumu maisiņu noslēpumus un tajos paslēptos dažāda veida putraimus. Ļoti ilgi un cītīgi tika taustīti graudiņi! Lika pat pie austiņas- varbūt, ka tā izdosies labāk saprast!

Mazie lika puzles, minēja mīklas, izzināja latviešu tautasdziesmas un sakāmvārdus par labību, putru. Šķiet ,ka lielāko prieku viņiem sagādāja viktorīna! Tādas ovācijas un prieks par pareizām atbildēm!

Par labi padarīto darbiņu pirmklasnieki saņēma balviņas un mēs, savukārt , bijām apmierināti, ka tikām galā ar šo pasākumu mazajiem!

Skolēnu atziņa – „Vislatvijas Putras programma 2015” Ogres sākumskolas 3.b un 1.c klasē bija izdevusies!

Ogres sākumskolas 1.c un 3.b klases
skolēni, skolotājas Sandra Bērziņa un Larisa Bite